Oplevelser på Odense Å

Odense Å er Fyns længste vandløb og et af byens mange smukke åndehuller. Åen strækker sig i alt lidt over 50 kilometer, hvor der er rig mulighed for at gå på opdagelse i den smukke natur langs åen eller bare nyde en stille sejltur i de grønne omgivelser. I mange år lå der vandmøller til industribrug langs åen, samt en masse vaskepladser, hvor vaskekonerne stod og vaskede tøj for byens folk. Vaskepladsen ved Odense Adelige Jomfrukloster ligger der stadig, og her kan du se stenene hvor H.C. Andersens mor stod og vaskede. I dag er møllerne nedlagt og næsten alle vaskepladserne er væk, men åen trækker stadig masser af folk til, som sætter stor pris på den skønne, grønne natur.

 

Dyrelivet:
Langs åen vrimler med dyreliv både til vands og i luften. Åen er blandt andet et populært fiskested havørreder. Det er ikke tilladt at fiske fra båden, men tag gerne fiskestangen med alligevel, da der er anlægspladser, hvor du kan fiske fra land.

Området omkring Odense Å er også hjemsted for en masse fugle, blandt andet et par store af slagsen. Hvis du har øjnene med dig, kan du f.eks. være heldig at se havørnene. Åen er også hjemsted for fiskehejrer, som blandt andet holder til i flokke ved udmundingen til fjorden. På strækningen mellem Fruens Bøge og Munke Mose kan du ofte være heldig at se isfuglen, som holder til her.

 

Nyd frokosten i det grønne:
Flere steder langs åen kan du lægge til med kanoen og nyde en hjemmebragt madpakke på bænke og borde, f.eks. i De Hemmelige Haver. Haverne ligger som en lille, afsides oase, hvor det også er tilladt at spise af havens bær og frugter.

Det er også muligt at købe lidt mad til turen i Aafartens kiosk. Her kan du både få sandwich og kage, som let kan tages med på kanoturen. Der er altså rig mulighed for at nyde frokosten i det grønne. Læs meget mere om anlægsstederne og seværdighederne langs åen i vores brochure, som udleveres når du henter kanoen.

Rigtig god fornøjelse!